Follow Me Here~~

About Me

My photo
Selayang, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum wbt.. Salam ukhwah.. We just have one life..so,live your life happily just like what u want it to be.. Believe in Allah..Have FAITH! May ALLAH bless us! ^^

Thursday, 26 April 2012

KEGAGALAN YANG BERMAKNA :)

bismillahirrahmanirrahim...
assalamualaikum...

ALHAMDULILLAH... : )

hari ni result keluar..hee :)
result x bagus pun....
tapi still..kena cakap Alhamdulillah.. : )
kalau x pernah merasa kegagalan..macam mana nak rasa kejayaan kan ?
kalau sentiasa berada di atas macam mana nak merasa berada di bawah ?
baru satu mira.. :)
kau pun da tau kan ada orang yang Allah uji lagi berat ?
kau pun tau kawan kakak senior kau accident a few more days before the examination..and yet dy x boleh amik langsung exam..dy xde result..dy kena repeat the whole semester..
same goes to your housemate..she had to repeat the whole semester..
wouldn't you be grateful and thank Allah ?
awak tu hanya ada satu je paper yang perlu di repeat..not the whole sem !
and in fact..awak dah buktikan yang awak boleh belajar sorg2..tapi better dgn kawan2..hee :)
sebab..awak lulus semua subjek yang awak study sorg2..hey..tahniah okey ?
fizik awak study dengan kawan..thanx to her of course..:)
not that dia ajar x oke..its just that question is hard..everyone said that..so no worries !
Alhamdulillah la kalau mereka lulus fizik..
happy for them of course.. :)
congratulations.. :)
jangan lah bandingkan kegagalan dgn kejayaan..
of course la rasa sakit..
semua orang akan rasa kegagalan tu..
its just about your time to feel it too..
hey..you have a wonderful parents you know ?
your father that congratulate you even though you failed one subject..
and your mom that scolded you..for not being focus in your studies..
what else do you want ?
say THANK YOU ALLAH : )
hee..teringat kak sabiha.."ni semua dunia ni ! DUNIA !" hehehe..dengan suara yang geram sangat2 tu.. :)
oohh..how I wish that I am in her arms right now.. :)
awak..Allah kata gagal fizik ni yang terbaik untuk awak buat masa ni.. :)
awak percaya kan ?
sungguh. hati jadi tenang kalau kita ingat Allah..
even ade rasa nak mencurah curah air mata ni.. :)
tapi still rasa sabar..sebab tau Allah ada dengan kita ..  :)
and thanks to pakcik maher zain :)
he kept telling me about HIM.. :)
awak..be strong.. :) allright ?


me says : ALHAMDULILLAH..INSYAALLAH.. :)