Follow Me Here~~

About Me

My photo
Selayang, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum wbt.. Salam ukhwah.. We just have one life..so,live your life happily just like what u want it to be.. Believe in Allah..Have FAITH! May ALLAH bless us! ^^

Tuesday, 8 November 2011

jadi brutal jap~PUTUS CINTA~

bismillahirrahmanirrahim...
assalamualaikum..

hmm..slalu nye aku tulis kat blog ni sume guna ayat jiwang2 kan~ heheh..
kali ni nk tukar style jap~ sbb kalau nk cter bab ni mmg x jadi derr ngn ayat jiwang-bunga-pokok krismas bagai~

kalau nak ckp sy x menjaga adab sbg seorang perempuan utk berkata2 pada kali ini~ sue me.
just anggap yg aku cakap on behalf my other identity~ *kinda having multiple character disorder*
or just anggap aku ade kembar~ kan senang~
sbb mmg x bole nk ckp dgn lemah-lembut la kalau nk cter pasal topik PUTUS CINTA ni kan~

haha..yeap !
that is our topic for this evening *currently by 6.10p.m waktu Malaysia~*
actually la kan~ aku bru je bercinta ni~tp da nk tulis pasal putus cinta pulak~ haha..
ape ke hal nya~

at-10-tion to all of my dearest friends~ kalau nk minx nasihat or pendapat dlm hal2 mcm ni~
insyaAllah pasni dua soalan first yg aku akan tnye korg adalah :
#kau nk aku bg nasihat yg lebih kpd meyakinkan kau yg ex kau akn balik pada kau or
#kau nak aku bagi semangat untuk go on with your life ?

you have the power to choose..either do I~

for me..it's better for you to choose the second one..
why?
of course I would say because I am good about it ! haha

but seriously~~ why..?

sebab !!
x payah la nak pikir pasal dia lagi~
mesti ada hikmah punye la asal korg clash !
mesti la korang akan rasa patah hati..sakit hati..etcetra22...TAPI la kan ~~
cube korang selami balik hati korang yang tulus ikhlas tu..
perlu ke nak rasa mcm tu..?
perlu ke nak rasa putus harapan..?
perlu ke rasa untuk give up of your life..?
perlu ke nak buruk sangka kat Allah..? *astaghfirullah*
is it worth it?
berbaloi ke nak rasa mcm tu..?
one word : THINK !
think really carefully !


satu ayat yang aku ingat bila aku baru dapat tau yang aku kene tipu dgn sumone :

"bnyk lagi laki lebih baik utk mira..no wori k.biar r dia.terlepas pmpuan baik mcm mira.dia yang rugi.u can get sumone way more better than he is.kalau dia x sayang mira biar r ! kite syg mira sgt2 ! lebih dr dia boleh syg mira oke!? " and
"mira tu sgt special.Allah xnk bg mane2 laki pun syg mira sbb Allah syg kat mira.hehe"

that words..was from my best ex-roommate ever !
btol la dunia ni kecik..
who knows..rupe2 nye ecah (my ex-roommate) ni satu PLKN dgn encik hospital~
hee..for knowing this fact,, I thank Allah !

okay~ back to the story~
try to put your name instead of mine..how would u feel after reading that statement..?
masa aku baca text tu..perasaan sangat la rasa mcm kene tampar dgn begitu kuat dan laju--baru tersedar..

kalau dia x sayang mira biar r ! kite syg mira sgt2 ! lebih dr dia boleh syg mira oke!?


"mira tu sgt special.Allah xnk bg mane2 laki pun syg mira sbb Allah syg kat mira.hehe"


ayat tu la yang buat aku betul2 tersedar...
kita ada mak ayah yang terima kita seadanya..insyaAllah~
kita ada kawan and sahabat yang sentiasa ada untuk kita..insyaAllah~
and yang paling penting..kita ada ALLAH ! itu aku pasti ! teramat pasti !


Ya Allahu Rabbi...aku memerlukan MU di setiap helaan nafasku Ya Rahman...

Allah menjawab...

"Dan sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dan mengetahui apa yang dibisikkan oleh hatinya dan Kami lebih dekat daripada urat lehernya." 
(Qaf 50: 16)


kan aku da cakap ! Allah mesti ada punya ! dekat pulak tu dengan kita..cume terpulang kat kita je nak ingat atau tak kat DIA~

perlu ke sedih kalau putus cinta..?
x perlu kot..tp boleh bersedih..sbb tu kan perasaan manusia..
nak nangis..? go ahead !
nak meraung...? err...yg tu pikir la 100 kali dulu~
mcm ade org mati lak nk meraung2 kan~ don't be la~

just that..bole tak kalau korang just percaya dengan janji2 Allah?
kan Allah da ciptakan kita ni berpasang-pasangan..so..sabar je la..
lambat laun akan ada nye korg pnye soul mate tu..
kalau tak kat dunia~kat akhirat sana mesti ada..
korang jangan la sedih sangat smpi bt bnda2 yg x masuk akal..
mesti la sedih kalau sensorg~ aku pon cm tu jugak..tp nak wat cmne..kalau kita bercinta ngn org sembarangan..nnty mesti hati kita lagi sakit kan..

pnah terfikir x knape kita jmpe dgn org2 yg meant to be our couples..?
mesti ada sebab dan hikma punya la..

mcm aku..
knal dgn encik hospital tu..he did teach me a lot of things..
dia ajar aku mcm mana rasa cinta..
mcm mana rasa rindu..
mcm mana rasa kene tipu..
mcm mana rasa sakit hati..
semua dia ajar..
dan semua perkara tu buat aku jadi diri aku yang sekarang ni...
thanks to him of course~

knal dgn encik penyelamat hati...he did teach me something precious too..
dia ajar aku mcm mana utk menghargai perasaan seseorang tu pada kita..
dia ajar aku untuk lebih jujur pada diri sendiri...
dia ajar aku untuk go on with my life..no matter apa yang org buat kat kita..
he do deserve someone way more better than me..
thanks to him as well~

dan sekarang..baru nak mulakan episod baru dgn encik tulisan biru..
ayie..mya x tau lama mana dan sejauh mana kita boleh pergi...
dalam masa ni..kita doa yg terbaik je oke..?
mya nk knal ayie..
mya nak tgok apa yg ayie boleh ajar mya..
ajar mya mcm mana cara untuk terima apa je yg ada kat depan mata dgn seikhlas hati..
ajar mya mcm mana nak jd seseorg yg ikhlas menerima takdir Allah seadanya..
ajar mya apa2 aje yg ayie boleh ajar..
and I'll thank u so much !

cerita aku bagi aku tak susah and complicated mcm org lain..
sbb aku x tgok cerita aku dr sudut yg susah and complicated..
lapangkan dada..ingt janji Allah..
PERCAYA pada DIA !
terima takdir DIA seadanya..
sbb aku tau DIA tau apa yang terbaik utk aku..
itulah yang aku buat~

;)

~jangan bersedih~


~soleh dan solehahkan dulu dirimu~
~pasti akan ada yang menemani hidupmu~
~insyaAllah~



~bercinta tak semestinya memiliki~
~tak semestinya berakhir di gerbang perkahwinan~
;)


No comments:

Post a Comment