Follow Me Here~~

About Me

My photo
Selayang, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum wbt.. Salam ukhwah.. We just have one life..so,live your life happily just like what u want it to be.. Believe in Allah..Have FAITH! May ALLAH bless us! ^^

Thursday, 8 November 2012

result result result ! : ')

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum.. :)

arini result sem 3 dah kuar..hee...
saya gembira..walaupun result x seberapa..hee..
pergh..HAPPY..alhamdulillah..
calculus 2 kita akan berjumpa semula..hehe..xpe2..
berpeluang untuk jumpa balik dgn awak ye calculus 2 :)
nanti saya bagi awak dapat gred A ye..jangan risau..insyaAllah :)
dengan physic pon..saya akan bagi awak dapat gred A :)
insyaAllah :)

result kali ni,,hee..happy sebab bio,chem dgn physic dapat B, B- ngn B
alhamdulillah..
susah tau nak dpt tu..da la 4 jam kredit yg bio ngn chem tu..hee..berkat study..menangis2 tu..heheh

BEL plak..aigooo..nnty aku nk tnye sume org pnye result bel..aku je ke yg dpt C+ ? ke sume org dpt cmtu ?
xpnah2 kotttt !! : '(

mata mcm nak nangis..haha..tapi...air mata x nak turun..hehe
*menangis dlm hati jep* agaggaga...XD

tabah..redha..ALLAH knows the best :)
cheer !
ALHAMDULILLAH  : ')

; ')
true !

hee..alhamdulillah :)

Tuesday, 6 November 2012

lunch lunch lunch : ')

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum..

*tgah kepedasan*
perghh..pedas rupenye kerabu mangga tu..haha..
ingat kan sikit..bila tambah lagi..hamekkk kauuu..haha..pedas nye !!
#menu arini :
~~ikan tongkol masak berlada
~~kerabu mangga
~~salad dan telur rebus

*menu special aku..jeng jeng jeng !! kicap ! hahaha..
kuah mcm xde je..aku mkn la ngn kicap..sedap ape..bila lama x makan nasi ngn kicap..ngeheheh...

tu la lunch aku arini..simple but nice la bagi aku.. :)

resipi resipi ! heheh..

kerabu mangga :
 ~~opkos la mangga..ye tak ?
heheh..
~~ 2 biji mangga
~~ 1 batang bunga kantan
~~10 biji cili api *kalau nak pedas boleh tambah lagi cili tu..
~~ 5 ulas bawang merah
~~ udang kering digoreng tanpa minyak dan dikisar
~~garam
~~gula

cara2 nya.. :

~~hiris mangga
~~hiris bunga kantan,bawang, dan cili api.
~~gaulkan bersama udang kering yang telah dikisar
~~garam dan gula secukup rasa

***bahan2 ni boleh di tambah mengikut sesedap rasa..kalau nk makan ramai2..buat la bnyk2..hehe

nah gambar ~~


senang cter nak buat kerabu ni senang sangat..masuk je ape rase nak makan pun...sotong ke..nnty jadi la kerabu seafood..kan..? tehee..best2..

*first time buat kerabu mangga ni masa kat Port Dickson..dapat resipi ni dari ibu la..mane tak nye..ibu yang suruh buat..haha..da lah x pnah makan..sekali kena buat..hamekkk..haha..sedap pulak..wekkk :P
pegi beraya rumah ibu angkat dekat PD..
best woo..pastu buat keje gila gi melaka..haha
**memories**
^^
next post aku cter pasal melaka okeyh ? : ')

tataaaaaaaaa... : ')




Sunday, 4 November 2012

choc chip cookies ~

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum..
hee..nampak mcm sedap je choc chip cookies ni kan..aku plak memang suka mkn cookies..adehh..haha..choc chip ade dah kat dapur tu..ape lagi..moh le kita buat choc chip cookies !! tapi esok la..mlm ni malas pule..ekeke..sape2 yang nak buat choc chip cookies ni bole je google mcm2 jenis resipi yang ade...ni aku tunjuk video je..resipi yang mak den slalu buat lain..secret recipe punye..eheh..SR la sangat kan..=='
haha..hurmm..ape pon..memasak ni sangat best sebenarnya..rugi ouh kalau x suka masak..x sedap xpe..janji ade keinginan and usaha nak memasak..sebab kalau dah selalu masak nanti lama2 sedap jugak kan.. ? wink3 ^^ ; ')

enjoy the vid guys.. :)





Saturday, 3 November 2012

dreaming = mimpi = impian ~

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum...

(n_n)V *peace*
lama x update blog ni kan..ngeheheh..
tengah cuti ~ so maksudnya movie time la kan..eheh..
banyak whoa movie aku tgok..ekeke..
best2 sume..sedih dan best ~ keke..
sampai bole ternangis2 plak kan..kekeke..

salah satu movie yang dah lama orang lain tengok,tp aku baru nak tengok adalah DREAM HIGH ~
eheh..biasalah aku, memang perangai macam tu..movie tu da lama tapi aku baru nak tengok..ikut mood je sbenanye..bila aku rasa mood ade nak tengok movie tu, aku tengok la..kalau xde mood..tukar movie lain..*lpas abis dream high 2 nk tgok winter sonata plak..x pernah tgok lagi*..eheheh...sama macam study...kalau xde mood nak buat math, aku study benda lain dlu..bio ke..chem ke..ikut mood ape tengah ade dalam kepala masa tu...bagi aku maybe cara tu boleh buat aku bertambah concentrate and fokus kot..sebab aku ni senang hilang fokus dan minat.. :)

*yang lain jangan la ikut perangai ni ye..maybe x bagus untuk korang..heheh..

back to the topic ~

dreaming = mimpi = impian..

bila tengok dream high ni..terasa semangat tu naik balik..hee..
semangat untuk kejar impian yang aku tak tau tu impian aku yang betul ke atau pun ape..
seriously untuk tak ada minat masa dah nak masuk sem 4 ni memang masalah yang sangat BESAR sebenarnya..

nak tau sebab ape ? sebab nanti masa nak isi borang UPU untuk degree..kita hanya ada 4 pilihan JE !
apa aku nak letak untuk 4 pilihan tu ???
aku minat apa sebenarnya ? hailaaa..

*ketuk ketuk kepala*

tak tau la aku minat apa..
sampai aku terfikir..nanti aku letak je pilihan apa yang aku rasa aku boleh bawak and yang paling penting..ade la minat aku dalam bidang tu..even sikit.. :)

and then..let ALLAH led my way ~ :) ALLAH is the BEST planner right..? ALLAH plan with LOVE.. :)

back to dream high..

<3 song sam dong <3
hee..dalam cerita dream high tu..aku paling suka laki ni.. :)
waktu ni..dia dah tau yang dia ade penyakit yang boleh membuat dia punya pendengaran kurang..senang citer mcm dia ni bole jadi pekak la.. :)
dia down giler sebelum dia nyanyi untuk konsert ni.. *konsert ni untuk dia buat keputusan sama ada dia nak stay dalam bidang nyanyian ni atau back off je*..dia rasa macam future dia dah gelap..dream or impian dia dah musnah..sedih kan.. ?
sam dong ni kan kurang pendengaran..dia ni kejap dengar, kejap tak dengar..
tapi hye mi..*watak perempuan dlm cter ni : sam dong suka perempuan tu* bg semangat kat dia..and cakap yang dia tak kan give up dengan laki ni..means dia akan tolong laki ni masa konsert tu..yang dia pandang keyboard tu sebab dia nak agak bila patutnya dia start nyanyi..so dia kira sampai lima..pastu baru dia start menyanyi..masa mula2 sam dong ni nyanyi memang ke laut la..off beat..off pitch..then hye mi tu tolong dia..bagi dia on rhythm..tak off beat.. hye mi ni guna isyarat tangan.. :)
dan sam dong ni pun dapat balik semangat dia untuk nyanyi lagu tu sampai habis..
sedih gila part ni..aku nangis kot !  :'(

nah aku bagi korang tengok video part yang aku citer ni..



:'(

sedih kan.. ????

benda benda macam ni mesti korang rasa macam biasa je..or tah pape je..tapi..aku ni type yang senang inspired or touched dengan benda benda yang bagi korang nampak remeh..tapi bagi aku..besar impak nya..kadang kadang ayat or perkataan yang orang cakap secara spontan pun boleh buat aku bersemangat balik. :)
that's me : ')
so aku memang dah tambah cite korea ni sebagai penguat semangat aku..hati kita ni kena sentiasa cari makanan..kita kena selalu bagi hati kita makan supaya hati kita ni terjaga..makanan dari segi rohani..jasmani..mental..dan fizikal..sume aspek tu penting..untuk bagi hati kita ni sihat.. :)
boleh je kita jadikan cerita ni sebagai background untuk kita capai impian kita..
*apa aku merepek ni..tah korang paham ke tak..ehehh..*
macam mana eh nak terangkan..hee..

contoh macam aku..aku nak sgt impian aku utk jadi d#@$!%t tu jadi kenyataan..tapi aku rasa aku tak layak..hehh..tapi lepas tengok dream high ni..aku dapat idea yang kita sebenarnya boleh jadi semua benda yang kita impikan..IF AND ONLY IF kita :

#berusaha untuk capai impian tu
#komited dan fokus untuk berjaya
#MINAT dengan impian kita tu
#tabah hadapi segala ujian yang akan mendatang
#BERDOA agar apa yang kita dah buat untuk capai impian kita tu diberkati ALLAH dan mendapat redhaNYA

dua benda yang aku highlight kan tu TERSANGATLAH penting untuk kita capai impian kita..
amboi teruknya bahasa melayu aku..marah cikgu liza ngan cikgu zaharah kalau baca ni..ehehh..mianhe yo  :P

minat ni boleh buat kita terus ada semangat untuk teruskan kerja kita or impian kita.. even though kita dah rasa give up gila gila, bila kita dah rasa penat sangat sangat, dan rasa macam nak hentikan sume benda yang kita dah buat bila ada ujian yang datang..minat ni boleh buat kita happy bila kita buat task or assignment yang kita kena buat even though kita dah tak larat nak buat lagi..

minat ni impak dia sangat BESAR ! sebab tu kita kena buat apa yang kita minat..dan kita tak boleh nak paksa seseorang untuk buat apa yang dia tak minat..sebab kerja tu mungkin tak kan menjadi atau tak berjaya..
*maybe ade je yang berjaya even though dia tak de minat..who knows..it is all ALLAH's plan..*

doa ni pun TERSANGATLAH penting jugak dalam hidup..especially for MUSLIM :)
doa kan senjata orang orang mukmin.. :)
kita kena sentiasa minta dengan ALLAH..minta agar apa yang kita buat ni dapat redha dariNYA..
minta agar apa yang kita buat ni berjaya dengan cemerlang..
minta agar urusan kita dipermudahkan..
minta agar kita berjaya DUNIA AKHIRAT.. :)
ALLAH sentiasa mendengar doa doa hambaNYA..walaupun dalam apa jua bahasa..walaupun sekadar di dalam hati.. :)



walaupun kita tidak berjaya..atau pun tetibe ade masalah datang..jangan mengeluh..jangan sesekali berputus asa dan berpaling dari impian kita tu..sebab perasaan tu hanya akan membunuh impian kita dan mengelakkan ianya dari menjadi kenyataan..

kalau aku down..aku letak gambar ni as desktop background kat laptop aku..eheheh..


relaks dulu..pergi bersiar siar..amik angin malam or petang..*aku suka angin malam..sebab sejuk and ade banyak lampu* : ')..tenangkan fikiran..jangan fikir apa2..
menangis je kalau nak menangis pun..or buat je apa2 yang korang rasa boleh buat korang hilang tension..makan coklat ? bersukan ? baling batu dalam kolam ? tengok laut ? do whatever it takes to let it all out for a while..bila rasa otak tu dah okey sikit..then you can start slowly from the beginning.. :)



and IF..
kita dah berusaha semampu mungkin..dah buat yang terbaik..tapi STILL..kita tak berjaya..mungkin itu bukan rezeki yang tertulis oleh ALLAH untuk kita..mungkin kita tak boleh berjaya kalau kita dapat benda yang kita nak tu sekarang..mungkin tu jalan yang ALLAH dah tetapkan untuk kita dan kita hanya perlu berusaha untuk menjadi yang terbaik ke arah jalan yang ALLAH dah tetapkan untuk kita tu..mungkin..mungkin..dan mungkin..kita kena percaya bahawa.. :
#setiap perkara yang berlaku itu tidak sia sia dan ada hikmah di sebalik tiap sesuatu.. :)
just have faith in ALLAH's plan..and REDHA :)



apa pun..yang penting adalah..
doa.usaha.doa.tawakal.doa
doa kita haruslah sentiasa mengiringi apa yang kita buat.. :)



#sape kata kita tengok cerita korea ni sia-sia..?
yang penting..setiap apa pun cerita atau lagu atau apa apa je la..
amik iktibar dari setiap apa yang kita lihat setiap hari..
~jadikan pengalaman..
~jadikan pengajaran..
~jadikan sumber inspirasi..
~mulakan langkah untuk berusaha..
~dan teruskan berdoa untuk terus berjaya. :)


~ DREAM HIGH 1 ~
<3 <3 <3
: ')
hambik kau..dah lama x ngapdet sekali update ambik panjang ni aku membebel..ekekeke..gian kot..eheh..
sume entry ni ditaip ber-background-kan lagu  DREAMING - KIM SOO HYUN..
sape nak dengar..lagu ni ade kat area bawah blog ni.. : ')

THANKS FOR READING ANYWAY.. : ')
<3 <3 <3