Follow Me Here~~

About Me

My photo
Selayang, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum wbt.. Salam ukhwah.. We just have one life..so,live your life happily just like what u want it to be.. Believe in Allah..Have FAITH! May ALLAH bless us! ^^

Sunday, 9 June 2013

x dapat kolej !!! :'(

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum wbt..

Ya Allah..
Tuhan je la yang tahu mcm mana sedih nye hati ni bila tgok permohonan kolej GAGAL !!
seriously sedih..
mula2 terfikir mmg kne buat permohonan rayuan kolej..
lpastu macam2 bnda lain dtg menghinggap kat otak..
rumah sewa, transport, bil api, bil air, sume tu guna duit..
Ya Allah..mcm mane sem 5 nanti ni..bnyk nye nk guna duit kalau betul xdpt kolej..
hari demi hari aku tggu jawapan permohonan tu..
setiap kali bila bukak fb mesti nk tgok page upk tu nk tgok ade ke jawapan..
tapi xde jugak..
saaaaaaammmmmmmmpaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiii lahh malam dua hari sblum nk dftar tu bru keluar keputusannya..
tapi masa tu pulak lah line internet xde..wayar nye terputus kat tiang elektrik tu..
mintak tolong kwn tlg check kan..
ALHAMDULILLAH..permohonan berjaya..
dalam hati mmg bersyukur sgt permohonan tu berjaya..dah hilang resah..datang lega..
dah berpakat dgn kwn nk duduk serumah kalau dapat lahh..
pg tadi, pegi dftr..kaunter bukak pukul 8.30pg, mmg sampai dlm pukul 8.40pg cmtu.. 
tp tgok mmg dah ramai org, rupenye dorg tdo kat bilik kawan, pagi2 tu terus dftr...
x teringat pulak nk buat mcm tu..
haihhh..
tgah2 beratur panjang yg x bergerak selama 20 minit tu, 
tetibe ade pengumuman ~ 

"kolej dah habis..tggal NR dgn Melang je..pilih mane nk duduk"

masa tu jantung mmg rase nk meletup !
mata mmg rase nk meleleh je air mata..
mmg rase sedih sgt2..
rasa mcm dicampak, dibuang semua ade..
tp utk pilih duduk rumah sewa mmg tidak lahh...baiklah duduk kolej yg jauhnya 10km drpd fakulti..
transport nya ade lah bas uitm tu..cuma kalau kelas pagi kena la bangun awal sikit..

sedih..sediih sangat..kawan yg lain semua dapat duduk kolej..eden sorg tercmpak kek melang tu..
mmg menangis lah tadi..

dugaan..Allah nk bg dugaan utk sem ni..
sem lepas Allah uji dgn 7 subjek tu..alhamdulillah kau da lepas ujian tu kan mira,
ni Allah bagi lagi ujian..sbb Allah syg kau kan..
DIA nak bagi kau kuat..DIA nk suruh kau berdikari...
T_T
sabar. tabah, redha, syukur :')

hikmah..
hikmah nya tu yg kita xtau lagi..sbb tu kena sabar, nur amirah binti tarmizi..
Allah kuatkan semangat balik sbb ada kawan sekelas sekali di situ..my sifu..hehe.. Ma..nasib baik ma ade..kalau x bole jd gile mira sorg2 kat situ..huhu..

hikmah..nk mematangkan diri lagi..hikmah mane la tau boleh fokus stdy ke..insyaAllah..
perancangan Allah kan yg terbaik..
okeyy..sendiri sakit hati, sendiri pujuk ye..
xyah susahkan org..haha..
balik pada Allah..insyaAllah tenang.. :')











Wednesday, 8 May 2013

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum wbt...

result kali ni, alhamdulillah.target berjaya dicapai..! :')
sem depan harus lebih kuat berusaha dan perlu lebih bersemangat..
syukur kepadaMU ya Rabbi.. :')




ALHAMDULILLAH

INGAT NII !!

USAHA !

BERSYUKUR.. :')

dan...kerja 'gila' aku nampaknya membuahkan hasil..alhamdulillah.. :')

Saturday, 30 March 2013

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum wbt..

HATI.
hati berbisik pada MURABBI
mahukannya.
malu. disertai bimbang.
tentukan yang terbaik buatku.
agar imanku terjaga.

amin Ya Rabbi :')

Friday, 15 February 2013

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum..

Allah..kuatkan semangatku..tabahkan hatiku..lapangkan dadaku..permudahkan urusanku..
amin Ya Rabbal 'Alamin...


redhakan hatiku dengan ketentuanMU.. :')

Thursday, 8 November 2012

result result result ! : ')

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum.. :)

arini result sem 3 dah kuar..hee...
saya gembira..walaupun result x seberapa..hee..
pergh..HAPPY..alhamdulillah..
calculus 2 kita akan berjumpa semula..hehe..xpe2..
berpeluang untuk jumpa balik dgn awak ye calculus 2 :)
nanti saya bagi awak dapat gred A ye..jangan risau..insyaAllah :)
dengan physic pon..saya akan bagi awak dapat gred A :)
insyaAllah :)

result kali ni,,hee..happy sebab bio,chem dgn physic dapat B, B- ngn B
alhamdulillah..
susah tau nak dpt tu..da la 4 jam kredit yg bio ngn chem tu..hee..berkat study..menangis2 tu..heheh

BEL plak..aigooo..nnty aku nk tnye sume org pnye result bel..aku je ke yg dpt C+ ? ke sume org dpt cmtu ?
xpnah2 kotttt !! : '(

mata mcm nak nangis..haha..tapi...air mata x nak turun..hehe
*menangis dlm hati jep* agaggaga...XD

tabah..redha..ALLAH knows the best :)
cheer !
ALHAMDULILLAH  : ')

; ')
true !

hee..alhamdulillah :)

Tuesday, 6 November 2012

lunch lunch lunch : ')

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum..

*tgah kepedasan*
perghh..pedas rupenye kerabu mangga tu..haha..
ingat kan sikit..bila tambah lagi..hamekkk kauuu..haha..pedas nye !!
#menu arini :
~~ikan tongkol masak berlada
~~kerabu mangga
~~salad dan telur rebus

*menu special aku..jeng jeng jeng !! kicap ! hahaha..
kuah mcm xde je..aku mkn la ngn kicap..sedap ape..bila lama x makan nasi ngn kicap..ngeheheh...

tu la lunch aku arini..simple but nice la bagi aku.. :)

resipi resipi ! heheh..

kerabu mangga :
 ~~opkos la mangga..ye tak ?
heheh..
~~ 2 biji mangga
~~ 1 batang bunga kantan
~~10 biji cili api *kalau nak pedas boleh tambah lagi cili tu..
~~ 5 ulas bawang merah
~~ udang kering digoreng tanpa minyak dan dikisar
~~garam
~~gula

cara2 nya.. :

~~hiris mangga
~~hiris bunga kantan,bawang, dan cili api.
~~gaulkan bersama udang kering yang telah dikisar
~~garam dan gula secukup rasa

***bahan2 ni boleh di tambah mengikut sesedap rasa..kalau nk makan ramai2..buat la bnyk2..hehe

nah gambar ~~


senang cter nak buat kerabu ni senang sangat..masuk je ape rase nak makan pun...sotong ke..nnty jadi la kerabu seafood..kan..? tehee..best2..

*first time buat kerabu mangga ni masa kat Port Dickson..dapat resipi ni dari ibu la..mane tak nye..ibu yang suruh buat..haha..da lah x pnah makan..sekali kena buat..hamekkk..haha..sedap pulak..wekkk :P
pegi beraya rumah ibu angkat dekat PD..
best woo..pastu buat keje gila gi melaka..haha
**memories**
^^
next post aku cter pasal melaka okeyh ? : ')

tataaaaaaaaa... : ')




Sunday, 4 November 2012

choc chip cookies ~

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum..
hee..nampak mcm sedap je choc chip cookies ni kan..aku plak memang suka mkn cookies..adehh..haha..choc chip ade dah kat dapur tu..ape lagi..moh le kita buat choc chip cookies !! tapi esok la..mlm ni malas pule..ekeke..sape2 yang nak buat choc chip cookies ni bole je google mcm2 jenis resipi yang ade...ni aku tunjuk video je..resipi yang mak den slalu buat lain..secret recipe punye..eheh..SR la sangat kan..=='
haha..hurmm..ape pon..memasak ni sangat best sebenarnya..rugi ouh kalau x suka masak..x sedap xpe..janji ade keinginan and usaha nak memasak..sebab kalau dah selalu masak nanti lama2 sedap jugak kan.. ? wink3 ^^ ; ')

enjoy the vid guys.. :)