Follow Me Here~~

About Me

My photo
Selayang, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum wbt.. Salam ukhwah.. We just have one life..so,live your life happily just like what u want it to be.. Believe in Allah..Have FAITH! May ALLAH bless us! ^^

Sunday, 9 June 2013

x dapat kolej !!! :'(

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum wbt..

Ya Allah..
Tuhan je la yang tahu mcm mana sedih nye hati ni bila tgok permohonan kolej GAGAL !!
seriously sedih..
mula2 terfikir mmg kne buat permohonan rayuan kolej..
lpastu macam2 bnda lain dtg menghinggap kat otak..
rumah sewa, transport, bil api, bil air, sume tu guna duit..
Ya Allah..mcm mane sem 5 nanti ni..bnyk nye nk guna duit kalau betul xdpt kolej..
hari demi hari aku tggu jawapan permohonan tu..
setiap kali bila bukak fb mesti nk tgok page upk tu nk tgok ade ke jawapan..
tapi xde jugak..
saaaaaaammmmmmmmpaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiii lahh malam dua hari sblum nk dftar tu bru keluar keputusannya..
tapi masa tu pulak lah line internet xde..wayar nye terputus kat tiang elektrik tu..
mintak tolong kwn tlg check kan..
ALHAMDULILLAH..permohonan berjaya..
dalam hati mmg bersyukur sgt permohonan tu berjaya..dah hilang resah..datang lega..
dah berpakat dgn kwn nk duduk serumah kalau dapat lahh..
pg tadi, pegi dftr..kaunter bukak pukul 8.30pg, mmg sampai dlm pukul 8.40pg cmtu.. 
tp tgok mmg dah ramai org, rupenye dorg tdo kat bilik kawan, pagi2 tu terus dftr...
x teringat pulak nk buat mcm tu..
haihhh..
tgah2 beratur panjang yg x bergerak selama 20 minit tu, 
tetibe ade pengumuman ~ 

"kolej dah habis..tggal NR dgn Melang je..pilih mane nk duduk"

masa tu jantung mmg rase nk meletup !
mata mmg rase nk meleleh je air mata..
mmg rase sedih sgt2..
rasa mcm dicampak, dibuang semua ade..
tp utk pilih duduk rumah sewa mmg tidak lahh...baiklah duduk kolej yg jauhnya 10km drpd fakulti..
transport nya ade lah bas uitm tu..cuma kalau kelas pagi kena la bangun awal sikit..

sedih..sediih sangat..kawan yg lain semua dapat duduk kolej..eden sorg tercmpak kek melang tu..
mmg menangis lah tadi..

dugaan..Allah nk bg dugaan utk sem ni..
sem lepas Allah uji dgn 7 subjek tu..alhamdulillah kau da lepas ujian tu kan mira,
ni Allah bagi lagi ujian..sbb Allah syg kau kan..
DIA nak bagi kau kuat..DIA nk suruh kau berdikari...
T_T
sabar. tabah, redha, syukur :')

hikmah..
hikmah nya tu yg kita xtau lagi..sbb tu kena sabar, nur amirah binti tarmizi..
Allah kuatkan semangat balik sbb ada kawan sekelas sekali di situ..my sifu..hehe.. Ma..nasib baik ma ade..kalau x bole jd gile mira sorg2 kat situ..huhu..

hikmah..nk mematangkan diri lagi..hikmah mane la tau boleh fokus stdy ke..insyaAllah..
perancangan Allah kan yg terbaik..
okeyy..sendiri sakit hati, sendiri pujuk ye..
xyah susahkan org..haha..
balik pada Allah..insyaAllah tenang.. :')